Rookdichtheid

Beschrijving en normen

 

De rookdichtheid S is het vermogen van het element om de doorgang van gassen of rook van de ene naar de andere kant van de deur te beperken of te elimineren. De volgende prestatieniveaus zijn gedefinieerd:

 

Sa verwijst enkel naar de dichtheid tegen rookgassen met een temperatuur gelijk aan de omgevingstemperatuur.

Sm verwijst naar de dichtheid tegen rookgassen met een temperatuur gelijk aan de omgevingstemperatuur en temperaturen tot 200 °C.

 

Voor brandwerende elementen moet de S worden toegevoegd aan de brandweerstandclassificatie (bijv. EI2 60- Sm).

 
  • Rookdichtheid Sm – wanneer het maximale lekdebiet gemeten bij een van de temperaturen (omgevingstemperatuur en 200 °C) en tot een druk van 50 Pa niet groter is dan 20 m³/uur voor een deurgeheel met 1 vleugel of dan 30 m³/uur voor een deurgeheel met 2 vleugels

  • Rookdichtheid Sa – wanneer het maximale lekdebiet gemeten bij de omgevingstemperatuur en een druk kleiner dan of gelijk aan 25 Pa niet groter is dan 3 m³/uur per meter speling tussen de vaste en mobiele componenten van het deurgeheel

 

Cumul van de prestaties

Door hun modulaire bouw op basis van het Metal +-concept bieden de rookdichte producten van Heinen eveneens de mogelijkheid aan de basiseigenschappen andere prestaties toe te voegen. Zo worden ze bijv.: