Kogelwerend

PrincipesNormenUw oplossing

 

Vuurwapens

 

Jammer genoeg worden vuurwapens alsmaar vaker gebruikt als agressiemiddel! Klanten van Heinen vroegen dan ook kogelwerende deuren en ramen te ontwikkelen, zowel voor strategische sectoren zoals banken, het leger, gerechtsgebouwen, als voor hoogtechnologische sectoren zoals luchthavens, enz.

 

 

Heinen voegde aan het METAL+ Inside-concept een extra beveiligingsysteem en bijkomende uitrustingen toe om het hele gamma te dekken, gaande van een 9 mm, tot 7.62 mm-oorlogswapens, Magnums 44 of Kalachnikovs.

 

Veiligheidsprincipes

 

Het basisprincipe voorziet een deur die doeltreffend werkt om personen en producten door te laten en bovendien een efficiënte plaatselijke beveiliging biedt bij een gewapende overval.

 

De tweede dimensie bestaat uit het kiezen van het juiste beveiligingsniveau rekening houdend met de op de markt verkrijgbare vuurwapens!

 

 

 

 

 

 

 

Europa

 

EN 1522 et EN 1523  :

 

 • De tests zijn werkelijkheidsgetrouwe tests.


 

 • Deuren: volgens het type wapen en/of kogel definieert de EN 1522 in het totaal 7 klassen voor revolvers en karabijnen en 1 klasse voor jachtwapens:

   

   

   

   

  • FB1 tot FB7 (FB7 is de hoogste): revolvers en karabijnen
  • FSG: jachtwapens
    
 • Beglazingen: net als de EN 1522, definieert de EN 1063 eveneens 7 klassen voor revolvers en karabijnen en 1 klasse voor jachtwapens:

   

   

   

   

  • BR1 tot BR7 (BR7 is de hoogste): revolvers en karabijnen
  • SG2: jachtwapens

 

Dit omvat zowel handwapens, Magnums 44, Kalachnikovs, karabijnen, riot guns, als jachtwapens.

 

Verenigd Koninkrijk

 

BS. 5051 :

 

 • De tests zijn werkelijkheidsgetrouwe tests.
 • Verschillende klassen: G0, G1, G2, G3

 

Wat de tests betreft, ontbreekt het nog aan enige harmonisering of equivalentie.

 

 

Groot gamma wapens

Op basis van de klantenbehoeften stelt Heinen een groot gamma (al of niet beglaasde) deuren voor die bestand zijn tegen volgende wapens:

 

handwapens

 

Magnums 44

 

riot guns

 

Kalachnikovs

 

karabijnen

 

oorlogswapens…

 

 

 

 

 

Cumul van de prestaties

Door hun modulaire bouw op basis van het Metal +-concept, bieden de kogelwerende producten van Heinen eveneens de mogelijkheid aan de basiseigenschappen andere prestaties toe te voegen. Zo worden ze bijv.: